Paulos Daremas - Sports Rider, Instructor

Ποιοι Είμαστε

Ο Ιππικός Όμιλος Σείριος ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό την μύηση στην τέχνη της Ιππασίας, την σωστή διαβίωση των αλόγων μέσω της βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής τους υγείας και την ενθάρρυνση και διατήρηση του ομιλικού πνεύματος

Στελεχομένος από έμπειρη και με γνώση ομάδα εκπαιδευτών, ο ΙΠΠ.Ο.Σ προσφέρει στους αρχάριους ιππείς σωστές βάσεις οι οποίες χρειάζονται για όλα τα είδη ιππασίας (ελεύθερη ή αθλητική) και στους προχωρημένους ή ήδη αθλητές βαθύτερη γνώση των «μυστικών» που κάνουν την διαφορά του καλού ιππέα.

Το ζεστό και φιλικό περιβάλλον αγκαλλιάζει όλα μας τα μέλη δημιουργώντας ομαδικό πνεύμα και φιλική ατμόσφαιρα. Και βέβαια το μεγάλο μας μέλημα είναι η σωστή διαβίωση των αλόγων, ο σεβασμός προς το άλογο-συναθλητή και η προτεραιότητα στις ανάγκες του. Ούτως ή άλλως μία από τις βασικές αρχές της Ιππασίας είναι «ο Ίππος υπεράνω όλων».

Ο Προπονητής Παύλος Δαρεμάς

Ο Παύλος Δαρεμάς είναι διπλωματούχος προπονητής και εκγυμναστής ίππων. Οι σπουδές του ξεκίνησαν στην Ελβετία λόγω και της Ελβετικής υπηκοότητας του, στην κρατική σχολή S.V.B.R. (Schweizerishes Verbantfur Berufs Reiter) όπου και αποφοίτησε με την ειδικότητα του πτυχιούχου εκπαιδευτή ίππων.

Συνέχισε στην Ελλάδα όπου το 1999 απέκτησε το Δίπλωμα προπονητού Γ κατηγορίας και το 2004 το δίπλωμα προπονητού Β κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το 2008 απέκτησε το πιστοποιητικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας( FederationEquestreInternational ) FEI LEVEL 1 και το 2010 απέκτησε το δεύτερο πιστοποιητικό της FEI, το FEI LEVEL 2 όπου τον καθιστά διεθνή προπονητή.

Παράλληλα εργάστηκε στον Ιππικό όμιλο MegaSports και στον Ιππικό Όμιλο Αθηνών ως προπονητής μέχρι και το 1999 όπου ίδρυσε τον δικό του όμιλο τον Ιππικό Όμιλο Σείριο. Ως αθλητής είχε πάρα πολλές συμμετοχές σε αγώνες εμποδίων, σε ύψη έως και 1,45 m σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με αρκετές διακρίσεις όπως π.χ.3ος κυπελλούχος Ελλάδος στους νεολέκτους ίππους κ.α.

Ιππικός Όμιλος Σείριος Προπονητής Παύλος Δαρεμάς

Αθλητική Ιππασία

Το σημαντικότερο κομμάτι κάθε αθλήματος είναι η σωστή προετοιμασία του αθλητή για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες ενός αγώνα.

Στην Ιππασία υπάρχουν δύο αθλητές, ο ιππέας και το άλογο, οι οποίοι πρέπει να δρούν με αρμονία σαν ένας. Ο στόχος μας είναι η σωστή εκμάθηση και εξέλιξη του ιππέα έτσι ώστε να αισθάνεται το άλογό του γυμνάζοντάς το σωστά, “χτίζοντάς” του σωστό μυικό σύστημα για να μπορεί να ακολουθήσει τις αυξημένες απαιτήσεις του αθλητικού προγράμματος .

Βασικό ρόλο παίζει και η ψυχική υγεία του αλόγου.Για το λόγο αυτό το αθλητικό πρόγραμμα είναι σταδιακό με κυμαινόμενους βαθμούς δυσκολίας. Η μόνιμη πίεση δεν βοήθησε ποτέ κανένα αθλητή, οποιουδήποτε αθλήματος, πόσο μάλλον τα άλογα-αθλητές τα οποία δεν μπορούν να εκφράσουν λεκτικά το αν το σώμα τους τα βοηθάει να συνεχίσουν παρακάτω.

Η σωστή μυική κατανομή παρουσιάζει ισορροπημένα άλογα-αθλητές έτοιμα να αντεπεξέλθουν με τους ιππείς-αθλητές στις δυσκολίες των αγώνων. Οι ολοκληρωμένοι αθλητές δεν κρίνονται μόνο από τα αποτελέσματά τους αλλά και από το ήθος και την γνώση τους. Λαμβάνοντας υπ’όψιν όλα τα παραπάνω και με συστηματική προπόνηση κάτω από την επίβλεψη του Παύλου Δαρεμά, οι αθλητές μας και ο Όμιλος έχουν σημειώσει πολλαπλές επιτυχίες.

Σχολή Ιππασίας

Η σχολή Ιππασίας μας είναι ανοιχτή για όλους όσους θέλουν να εδραιώσουν σωστές βάσεις πάνω στην σωστή ίππευση αλλά και να εκπαιδευτούν στην φροντίδα και χειραγώγηση του αλόγου αναπτύσοντας αμοιβαίους δεσμούς σεβασμού και αγάπης με το ζώο.

Η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα εκπαιδευτών είναι πάντα δίπλα στους μαθητευόμενους για να συμβουλεύει , να διδάσκει και να επιβραβεύει την πρόοδο.Τα έμπειρα και εκπαιδευμένα άλογα της σχολής μας είναι πρόθυμα να οδηγήσουν τους μαθητές μας σε επίπεδο αθλητικής ιππασίας και υπομονετικά για να δεχτούν τα λάθη των αρχαρίων και να τα διορθώσουν .

Η μαγεία της Ιππασίας ξεκινάει από την πρώτη επαφή με ένα άλογο και κορυφώνεται με την αναζήτηση της λεπτομέρειας που οδηγεί στην τελειότητα.

Στα πλαίσια της σχολής λειτουργεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “παίζω και μαθαίνω” για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 2 -7 ετών). Σκοπός του προγράμματος είναι το παιδί να εξοικειωθεί με το ζώο , να έχει επαφή με τη φύση και μέσα από το παιχνίδι να αποκτήσει βασικές γνώσεις ιππασίας καθώς και να αναπτύξει δεξιότητες αντίληψης του χώρου, ισορροπίας σωματικής και ψυχικής, υπευθυνότητας , κοινωνικότητας και σεβασμό για το άλογο.

Αθλητική Ιππασία Αθήνα, Σχολή Ιππασίας

Προσφέρουμε Ευέλικτους Τρόπους Πληρωμής

Visa Card – Master Card – Cash

Pony Club

Η επαφή με τα ζώα είναι, αποδεδειγμένα από την επιστήμη, η καλύτερη ψυχική ανάταση για τα παιδιά. Συμβάλλει στην ψυχική τους ηρεμία και ισορροπία, στην αφύπνιση της ευαισθησίας τους και στην ενίσχυση του αισθήματος της υπευθυνότητας. Η ενασχόληση με την Ιππασία, λόγω του μεγάλου όγκου του αλόγου , είναι αποτρεπτική για παιδιά πολύ νεαρών ηλικιών. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το Ponyland Σείριος το οποίο διαθέτει 6 άρτια εκπαιδευμένα πόνυ, εξαιρετικού χαρακτήρα τα οποία γίνονται αχώριστοι φίλοι στην ιππική εκμάθηση παιδιών ηλικίας 2 έως 7 ετών.Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα και μέσα από παιχνίδι ενισχύει την ισορροπία, τον συντονισμό κινήσεων , την πειθαρχία και αναπτύσσει δεξιότητες αντίληψης του χώρου, υπευθυνότητα , κοινωνικότητα και σεβασμό προς το άλογο. Το Ponyland είναι ένας πλήρως εξοπλισμένος σταύλος με δική του πτέρυγα σταύλων, δικό του ιπποδρόμιο και σελλοστάσιο. Είναι ο μικρόκοσμος των παιδιών μέσα στον σταύλο των μεγάλων.

Φωτογραφίες

Μοιρασέτο με τους φίλους σας